Znajdź pracę SZYBCIEJ!

DARMOWY E-BOOK!

book

Zostań młodym profesjonalistą!

Zdobądź pracę swoich marzeń!

ZAREJESTRUJ SIĘ

sonda

Najwyżej opłacane stanowiska operacyjne w 2012 roku

Najwyżej opłacane stanowiska operacyjne w 2012 roku
Zgodnie z wynikami Raportu płacowego Sedlak & Sedlak 2012, na liście najwyżej opłacanych stanowisk operacyjnych znalazły się stanowiska dyrektorskie.

Wyłączając stanowiska zarządzające organizacją, w 2012 najwyższe średnie zarobki otrzymywali dyrektorzy ds. marketingu. Mediana ich płac kształtowała się na poziomie 23 800 PLN brutto. O 1 522 PLN mniej otrzymywali dyrektorzy public relations (22 278 PLN). Ostatnie miejsce na podium najlepiej opłacanych stanowisk, należało do dyrektorów finansowych, którzy w 2012 roku otrzymywali 21 065 PLN brutto.

Zarobki na poziomie zbliżonym do 20 000 PLN otrzymywali dyrektorzy sprzedaży, pionu personalnego oraz pionu IT. Listę zamykają dyrektorzy badań i rozwoju oraz produkcji z zarobkami na poziomie niespełna 19 000 PLN. Warto nadmienić, że prezentowane wartości to wynagrodzenia całkowite a więc takie, które oprócz płacy zasadniczej zawierają zmienne elementy wynagrodzenia takie jak nagrody, premie czy prowizje.

Sprawdź, ile powinieneś zarabiać! Weź udział w Ogólnopolskim Badaniu Wynagrodzeń i porównaj swoje zarobki z innymi. Wypełnij ankietę!

2013-10-02 ,